Med över 50 år i branschen!

Välj språk

Inlagt den april 3, 2012


Värmecentral

 

Komplett värmecentral i färg enligt dina önskemål.
För jordbruk, industrier, handelsträdgårdar och andra brukare med värmecbehov från 150 kW.
Effekter från 150 kW upp till 500 kW.

VETO värmecentraler är en bekväm och komplett helhetslösning – 
ett hus som smälter in i omgivningen och rymmer hela värmeutrustningen.

VETO Cont värmecentraler är helt färdigmonterade från fabrik – 
en kopplingsklar, flyttbar central som inrymmer en bränslesilo och ett brandsäkert pannrum med brännare, panna och styrutrustning. 
Tillverkning sker enligt kundens önskemål och behov – den finns i flera färger och utföranden.

I värmecentralerna finns VETOs stokerpanna, fjäderomrörare och styrutrustning.

 

VETO Cont M är den rätta lösningen till uppvärmning av en lantgård, industrihall, växthus eller annan fastighet och tillverkas i effekterna 150-500 kW.

Värmecentral slussBränslet matas in med en  fjäderomrörare, en  sluss med cellmatning hindrar brinnande gaser från att spridas bakåt och en automatisk askskruv för asktömning håller eldstaden sotad.

Brännaren i VETO Cont över 150 kW är som standard med rörligt roster och vattenkylning. Den stora bränslesilon ger långa påfyllningsintervaller, oavsett vilket bränsle du använder.

Som grund- eller tilläggsutrustning finns fjärrstyrning, energimätning, GSM-larm,  askurmatning, automatsotning, tändautomatik, vattenkylt brännhuvud med rörliga roster, cyklon, asklådor m.m.

Lämpliga bränslen är olika skruvmatningsbara bränslen med fuktighet upp till 45 %, t ex flis, torv, briketter, säd och pellets.

LEASING
Vi erbjuder leasing på alla våra värmecentraler. 
Enkelt och bekvämt och möjliggör en månadskostnad istället för en investering. Besparingen när man installerar en VETO värmecentral är oftast en hel del högre än vad månadskostnaden för ett leasingupplägg blir. Kontakta oss så berättar vi mer.

TEKNISKA DATA
Effekter: 150–500 kW
Bränslesilo: 23–32 m³
Mått: 3 — 4,5  x 6,6m (höjd 3,6 m)
Vikt: 8000–15000 kg 

Mataranordning: fjäderomrörare, sluss med cellmatning

Utrustning: el- och rörarbeten färdiga, hydrauliskt tak på silo (modell 300 kW även på pannrum), syrafast skorsten.

Se leverans och montering av värmecentral 

VärmecentralVärmecentral skissVärmecentral styrskåpVärmecentral rampVärmecentral bränsleförrådVärmecentral bränsleföråd


 

 

 


FÄRG
Värmecentralerna kan anpassas efter dina önskemål. Du kan välja färg både på väggar och även på tak, stomme och dörr – se här vilka färger du kan välja.


SÄKERHET

VETO Cont värmecentraler är brandsäkra anläggningar (brandklass EI 60) som placeras skilt från andra byggnader och är utrustade med högklassiga säkerhets-, kontroll- och larmsystem. Den trygga slussen med cellmatning på hindrar rökgaserna från att hamna i silon. Två separata sprinklersystem, som inte är beroende av elektricitet, samt löpande kontroll av temperaturerna på skruv och silo säkerställer en trygg användning av anläggningen.

ELEKTRISK INSTALLATION
Mängden monteringsarbete på plats har minimerats och värmecentralen kan tas i bruk nästan omgående. All elektrisk inkoppling är färdig, endast anslutning av kulvert-, vatten- och elledningar behövs.

FÖRFLYTTNING
På värmecentralen finns lyftlänkar som standard vilket gör det enkelt lyfta på sin plats, vid behov flytta värmecentralen till ett nytt ställe eller byta ut mot en större då effektbehovet växer.

UTSEENDE
Genom ett stort urval av tilläggsutrustning designas en skräddarsydd lösning för just dina specifika behov. Olika färgalternativ gör det lätt att anpassa värmecentralen till den miljö den placeras i, t ex rött hus med vita knutar för att fint smälta in i omgivningen. 

EXTERNT FLISFÖRRÅD
Här kan du se ett exempel på ett enkelt men bra flisförråd för förvaring av ditt bränsle som du sedan ska elda med. Flisförråd Flisförvaring

Under menyn Produktfilmer kan du se mer om leverans och installation av värmecentraler.

KONTAKTA OSS
för mer information eller offert.

 • Kontaktinformation

  Stålvägen 9, 931 36 Skellefteå
  Tel: 010-492 40 00 E-post: info@energiteknik.net
 • Öppettider

  Måndag-Torsdag 8.00-16.00
  Fredag 8.00-12.00
  Lunch 12.00-13.00
  Lördag-Söndag samt helgdag: Stängt
  OBS! Kolla under Nyheter för ev. ändringar
 • Lagerstatus

  För lagerstatus och leveranstider - klicka här! ligger för närvarande på ca 10 arbetsveckor på det som vi inte har i lager.