Med över 50 år i branschen!

Välj språk

Inlagt den april 2, 2012

 
SVERIGES KRAFTIGASTE FLISBRÄNNARE

Flisomat är en stokerbrännare för fasta bränslen som är avsedd för uppvärmning av små och medelstora fastigheter.


EFFEKT

Brännare kan fås med effekter på 40 kW, 60 kW, 80 kW eller 120 kW. Som extrautrustning finns även brännare på 80 kW eller 120 kW med rörligt roster. Det rörliga rostret motverkar sintring av askan i brännhuvudet. Konstruktionen av gjutjärn ger ren förbränning, ett jämnt brännresultat och har lång livstid.

BRÄNSLESILOSTORLEKAR
Flisomat bränslebehållarens standarddel rymmer 1 m3. Behållarvolymen kan utökas med olika påbyggnadsdelar, t ex en rak silo, en silo med sidopåfyllning och en silo som påfylls med en frontlastare. Nedan kan du se de olika påbyggnadsdelarna till Flisomat-bränslebehållaren.

BRÄNSLEN
Lämpliga bränslen är flis, spån, pellets, briketter, säd, bittorv mm. Flisomat kan eldas med material upp till 75 mm storlek.

DRIFTSÄKERHET
I botten på behållaren finns två omrörartallrikar som matar bränslet fram till skruven. Med den specialtillverkade matarskruven kan mycket hög driftstyrka och förrådsblandare med krossfunktion nyttjas. Detta garanterar ett störningsfritt bränsleflöde från behållare till brännhuvud, även med bränsle av varierande kvalitet. Matarskruven kan beställas i olika längd upp till 5 m. Skruven kan matas både framåt och bakåt.
Det rejäla brännhuvudet tillverkas av kraftigt gjutjärn. Det ger en ren förbränning, ett jämnt brännresultat och har lång livstid.

TEKNIK
Elcentralen AT-log I med logikstyrning har många fördelar: driftsäker flamvakt genom bevakning av rökgastemperatur, brandsäker matarskruvstermostat, automatisk reversering av matarskruven, efterblåsning vid uppnådd panntemperatur mm. Enskild drift av matarskruvens fram- och bakåtfunktion är också möjlig.

MILGODKÄND 

Flisomat är en brännare som är Miljögodkänd enligt Sveriges Tekniska Forskningsinstitiut.

EXTRAUTRUSTNING
Det finns flera tillval Du kan göra till din Veto-brännare. Här nedan är några av dem:

Fråga oss så berättar vi mer!

FLISOMAT MÅTT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Kontaktinformation

  Stålvägen 9, 931 36 Skellefteå
  Tel: 010-492 40 00 E-post: info@energiteknik.net
 • Öppettider

  Måndag-Torsdag 8.00-16.00
  Fredag 8.00-12.00
  Lunch 12.00-13.00
  Lördag-Söndag samt helgdag: Stängt
  OBS! Kolla under Nyheter för ev. ändringar
 • Lagerstatus

  För lagerstatus och leveranstider - klicka här! ligger för närvarande på ca 10 arbetsveckor på det som vi inte har i lager.