Med över 50 år i branschen!

Välj språk

Inlagt den mars 2, 2012


MILJÖSMART EKONOMI MED FLIS, PELLETS, SPANNMÅL

Specifikation Vetomat
Vetomat är en flisbrännare (s.k. stokerbrännare) för fasta bränslen och är lämplig för villor och mindre byggnader upp till ca 500 m2

Denna brännare är funktionssäker, flexibel och stabil. Miljövänlig automatisk uppvärmning lämplig för mindre ytor. Låg påfyllningshöjd och möjlighet att välja påfyllningsriktning är exempel på valmöjligheterna som framförallt ger bra användarkomfort.

EFFEKT
Veto Mat finns i ett utförande 4 – 40 kW effekt och en bränslebehållare på 500 liter. Möjlighet att välja påfyllningsriktning.

BRÄNSLEN
Lämpliga bränslen i Vetomat är flis, spån, pellets, briketter, spannmål, bittorv m.m. Materialets fuktighet bör inte vara högre än 45 %. Bränslet bör ha en fraktionsstorlek under 50 mm.

DRIFTSÄKERHET
I behållarens nedre del kan inmatningsriktning väljas och en kraftig matarskruv monteras direkt i vinkelväxeln. Omrörartallriken som täcker hela botten är i brant vinkel i förhållande till matarskruven. Detta garanterar att även bränsle av sämre kvalitet pressas mot matarskruven, då sker matningen jämnt och behållaren tömmes helt. Det skålformade brännhuvudet av gjutjärn som monteras inne i pannan har en hög verkningsgrad och all strålningsvärme tas till vara i pannan.

TEKNIK
Styrcentralen styr brännaren automatiskt enligt impulserna från panntermostaten. I styrcentralen kan man justera inställningarna för brännarens effektdrift och fyrhållning. Fläkten går att styra separat och matarskruvens fram- och bakåtdrift är möjlig. Anläggningen har logikbaserad styrning, i det ingår bland annat flamvakt som bevakar rökgastemperaturen och matarrörets temperaturvakt.

 

EXTRAUTRUSTNING (bl.a.);

Tändautomatik
Fjärrstyrning
– GSM-larm

VETOMAT MÅTT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Kontaktinformation

  Stålvägen 9, 931 36 Skellefteå
  Tel: 010-492 40 00 E-post: info@energiteknik.net
 • Öppettider

  Måndag-Torsdag 8.00-16.00
  Fredag 8.00-12.00
  Lunch 12.00-13.00
  Lördag-Söndag samt helgdag: Stängt
  OBS! Kolla under Nyheter för ev. ändringar
 • Lagerstatus

  För lagerstatus och leveranstider - klicka här! ligger för närvarande på ca 10 arbetsveckor på det som vi inte har i lager.